Bog će usmeravati tvoje korake

Bog će usmeravati tvoje korake

‘’Gospod utvrđuje korake svakog čoveka i mio Mu je put njegov.’’ Psalam 37:23

Hrišćanski život se može uporediti sa putovanjem gde je Sveti Duh naš vodič. On nas vodi svakog dana i uvek u pravcu onoga što je najbolje za naš život. Tajna uspešnog i ugodnog putovanja jeste da Ga sledimo.

Ali, šta znači slediti Boga? U osnovi, to znači biti mu poslušan, slediti Njegovo vođstvo i činiti ono šta On kaže.

Mnogo puta se dešava da idemo korak ispred Boga, mislimo da znamo šta je najbolje za nas ili postanemo nestrpljivi sa Njegovim vremenom pa odemo u pogrešnom smeru, jer nam je taj put izgledao brži. Tada je problem što moramo da se vratimo skroz do mesta na kome smo zalutali.

Ali dobra vest je što nas Bog tamo čeka da bi nam pokazao pravi put.

Gospod je naše putovanje savršeno isplanirao. Moramo u potpunosti razumeti da nas On voli, da je dobar i pravedan, i da mu možemo verovati.

Možemo mu verovati da nas vodi u pravcu koji je za nas pravi. Možemo mu verovati da će nas vratiti na pravo mesto kada odlutamo. Možemo mu verovati za sve ljude na našem putu.

Sledi Svetog Duha zato što On zna put i uvek će biti sa tobom. Veruj da te vodi u svo dobro koje je planirao za tvoj život i pre nego što si se rodio. I uživaj u putovanju.

Početak molitve:

Gospode, tvoja Reč kaže da ti upravljaš korake svetima. Verujem da ćeš me voditi na putu koji imaš za mene, i znam da kada skrenem sa staze da ćeš biti tu da mi pomogneš da se oporavim i nastavim dalje.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon