Bog može da podigne Lazare u tvom životu

Bog može da podigne Lazare u tvom životu

’’Zar ti nisam rekao da ćeš videti Božiju slavu ako budeš verovala?’’ Jovan 11:40

Sećaš se kada je Isus posetio Mariju i Martu nakon što je njihov brat Lazar već četiri dana bio mrtav? Kada je došao kod njih, Marta je rekla: Učitelju, da si bio ovde, moj brat ne bi umro (Jovan 11:21)

Marta je očigledno u tom trenutku bila u stanju očaja. Tada joj se Isus rekao: Tvoj brat će vaskrsnuti. Marta je odgovorila: Znam da će vaskrsnuti o vaskrsenju Poslednjega dana (stihovi 23-34). Mislim da nije razumela o čemu joj je Isus govorio. Ona je gledala na događaje u budućnosti, a ne na sadašnjost. Nije stvarno očekivala da će se stvari promeniti.

Mnogi od nas su kao Marta, zaglavljeni u svojim nevoljama ne shvatamo da Bog može da preokrene stvari. Ali Isus je podigao Lazara iz mrtvih, i može podići ’’Lazare’’ u tvom životu.

Možda ti je potrebno da obnoviš neki odnos, poboljšanje zdravlja i finansijske situacije ili uklanjanje prepreke koja te sprečava da živiš po Božijoj volji. Šta god da je u pitanju, sve je moguće sa Bogom! (vidi Marko 10:27)

Ne gubi nadu. Možda patiš sada, ali iz svake katastrofe Bog donosi novi početak. Veruj Bogu i gledaj kako otkriva Svoju slavu u tvom životu.


Početak molitve

Gospode, znam da na Tvoju slavu svaku situaciju u mom životu možeš da izvedeš na dobro. Umesto da se upetljam u svoje probleme, verujem da ćeš podići ’’Lazare’’ u mom životu.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon