Budi siguran ko si u Hristu

Budi siguran ko si u Hristu

’’Da tvoja vera, koju imamo zajedno, bude silna u poznanju svakoga dobra, koje imate u Hristu Isusu.’’ Filmionu 1:6

Možda nemaš visoko mišljenje o sebi, ali Bog želi da znaš ko si u Hristu. Pred tobom su pet praktičnih saveta kako da poboljšaš mišljenje o sebi i budeš siguran ko si u Hrisu:

  1. Ne pričaj negativne stvari sebi. Fokusiraj se na dobre stvari koje imaš kroz Hrista Isusa, a ne na svoje slabosti i mane.
  2. Izbegavaj da se porediš sa drugima. Petar je naišao na ovu prepreku kada se uporedio sa drugim učenikom. Rekao je…Gospode, šta će ovaj? Isus mu reče: Ako hoću da on ostane dokle ja ne dođem, šta je tebi do toga? (Jovan 21:21-22). Nismo pozvani da se upoređujemo sa drugima, već da se međusobno podržavamo.
  3. Neka Bog odredi tvoju vrednost. Zapamti, zbog Isusa, On te je već prihvatio.
  4. Drži svoje mane u pripravnosti. U redu je kada uvidiš da ti treba poboljšanje, ali ne zaboravi da ceniš svoj napredak.
  5. Stavi svoje pouzdanje u Boga, tada ćeš imati zdrav odnos prema sebi. Daj sve od sebe, uradi najbolje što možeš, a Bogu ostavi rezultate.

Početak molitve:

Bože, hvala Ti što me prihvataš čak i kada ja sebe ne prihvatam. Pomozi mi da potvrdim svoje dobre osobine, a da svoje mane držim u pripravnosti. Svoje pouzdanje stavljam u Tebe.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon