Kada se dobre stvari dešavaju ljudima koji su te povredili

Kada se dobre stvari dešavaju ljudima koji su te povredili

’’da budete sinovi svoga Oca koji je na nebesima. On čini da njegovo sunce izlazi i zlima i dobrima i šalje kišu i pravednima i nepravednima.’’Matej 5:45

Da li si ikada video da neko prima Božije blagoslove i osećao se kao da to nije zaslužio? Da li si ikada video da se dobre stvari dešavaju ljudima koji su te povredili?

Biblija kaže da se i dobre i loše stvari dešavaju i pravednim i nepravednim ljudima. Kada neko ko te je povredio primi blagoslov, čini se da je još teže oprostiti mu, ali ti si idalje pozvan da se moliš za njega.

Želim da te ohrabrim danas da blagosiljaš ljude koji su te povredili tako što ćeš se moliti za njih. Kada se moliš za ljude koji su te povredili, to je odluka koju donosiš. A oproštenje se zasniva na odluci – ne na osećanju. Isceljenje je upravo u tome.

Opraštanje čini da više budeš poput Hrista. Dok učiš važnost opraštanja i moliš se za one koji su te povredili, tvoje srce će biti isceljeno od gorčine, a tvoj lični rast i napredak će te dovesti do blagoslova koje je Bog isplanirao za tebe.

Početak molitve:

Bože, možda će biti teško ali znam da moram da se molim i blagosiljam one koji su me povredili. Shvatam da je oproštenje izbor, zato te molim da mi pomogneš da se odlučim da oprostim.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon