Kontroliši svoj jezik

Kontroliši svoj jezik

’’Ustavljaj jezik svoj oda zla, i usta svoja od prevarne reči.’’ Psalam 34:13

Veoma važna stvar koja proslavlja Boga je kada kontrolišemo svoj jezik. Psalam 50:23 kaže Ko prinosi žrtvu zahvalnicu, taj me slavi…

Šta bi se dogodilo kada bi svoja usta svakodnevno predao Bogu, tako da sa njih teku samo svete reči? Ne govorim samo o slavljenju i zahvaljivanju za vreme tihog časa, ili o izgovaranju pozitivnih i ohrabrujućih reči nad sobom. Odnosi sa drugima zavise od toga kako razgovarate i šta pričate o njima.

Psalam 34:13 kaže Ustavljaj jezik svoj oda zla, i usta svoja od prevarne reči. Da li izgovaraš laži? Da li vređaš druge i pričaš loše o njima? Ili izgovaraš ohrabrujuće reči koje donose radost svima sa kojim se susretneš?

Predaj svoja usta Bogu i koristi ih za stvari koje su Njemu ugodne – slavljenje, ohrabrivanje, zahvaljivanje. Svakog jutra prinesi svoja usta na oltar, predaj svoja usta Bogu kroz stihove Psalma 51:15 Gospode! Otvori usta moja, i ona će kazati hvalu Tvoju.

Početak molitve:

Gospode, otvori moja usta da Te slave i hvale. Pomozi mi da koristim reči koje će ljudima oko mene donositi život i radost i koje će Tebe proslavljati.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon