Mi čekamo, Bog govori

Od pradavnih vremena niko nije čuo, nijedno uho nije čulo, nijedno oko videlo drugoga Boga osim tebe, koji radi u korist onih koji ga iščekuju.’’ Isaija 64:4

Sveti Duh će nas voditi u čudesne molitve ako ga pitamo za šta da se molimo, sačekamo da odgovori a onda ga poslušamo.

Nismo mudri ako kažemo da nemao vremena da čekamo na Boga, ne dozvolimo mu da nam govori i vodi nas dok se molimo. Čekaćemo četrdeset pet minuta za stolom u restoranu, ali ćemo reći da nemamo vremena da čekamo na Boga. Kada čekamo na Boga i okrenemo svoja srca ka Njemu, služimo mu. Po našoj spremnosti On zna da želimo Njegovu volju i da čekamo na Njegovo vođstvo.

Štedimo mnogo vremena kada svoje srce okrenemo ka Bogu i čekamo na Njega. Kao što današnji stih kaže Bog radi u korist onih koji ga iščekuju. Započni svoje molitve tako što ćeš reći: ‘’Volim te Bože, vodi me u mojim molitvama danas.’’ Zatim počni da se moliš za ono što ti je na srcu, ne za ono što ti je na pameti ili po volji.

Nedavno sam se molila da jedna osoba uradi određenu stvar za koju sam znala da treba da uradi, ali Bog mi je pokazao da treba da se molim za disciplinu te osobe jer je nedostatak discipline uticao na mnoga područja njenog života.. Ja sam počela da se molim za stvar koju sam ja videla, ali Bog je video mnogo dalje od mene.

Drugi put sam se molila za osobu koja je ispoljavala problematično ponašanje, ali Bog mi je pokazao da je koren tog problema samoodbacivanje i da treba da se molim da zna koliko je Bog voli.

Četso se molimo za ono što vidimo, ali Bog će nas odvesti na dublje nivoe ako odlučimo da čekamo na Njega.

BOŽIJA REČ ZA TEBE DANAS: Vreme provedeno čekajući na Boga nikad nije protraćeno.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon