Milost – besplatno data sila

Milost – besplatno data sila

‘’Jer kroz blagodat koja je meni data kažem svakome koji je među vama da ne mislite za sebe više nego što valja misliti; nego da mislite u smernosti kao što je kome Bog udelio meru vere.’’ —Rimljanima 12:3

Živeći na ovom svetu, sigurno ste već naučili da dani veoma često ne budu onakvi kakve ste planirali. Srećom, Bog nas nikada neće staviti u situacije bez mogućnosti da budemo srećni u njima.

Verujem da nam Bog daje Njegovu čudesnu milost u svakoj situaciji. Ja za milost volim da kažem da je to ”Božija sila koja nam pomaže da uradimo ono što je potrebno.” Danas možeš imati tu silu, ali prvo moraš da je primiš, a ona se prima isključivo verom.

U Rimljanima 12:3 piše da je Bog svakom dodelio meru vere. Zapitaj se, šta ja radim sa svojom verom? Stavljaš li svoje pouzdanje u sebe, u druge ili u svoje okolnosti? To nije život u milosti, to je život po sopstvenoj snazi i delima. To neće rešiti situaciju!

Ali kada oslobodiš svoju veru i odlučiš da veuješ da će Bog učiniti ono što ti ne možeš, svoje pouzdanje stavljaš u Njega. Tada će milost – Božija sila – doći kroz kanal vere i osposobiti te da radiš stvari koje će zadiviti i tebe i druge ljude.

Evo jedne duže definicije milosti: ”Božija sila koja nam je data besplatno – što znači da nas ne košta ništa sem da svoje pouzdanje stavimo u Boga – koji će nas osposobiti da sa lakoćom radimo stvari koje u sopstvenoj snazi ne bismo nikada mogli, bez obzira na borbu ili trud.”

Stavi svoje pouzdanje u Boga. Danas želi da ti da Njegovu milost.


Početak molitve

Gospode, znam da život neće uvek ići onako kako ja želim, ali verujem Tebi. Kroz veru primam Tvoju milost – moć koju si mi besplatno dao, da mi pomogne u svakoj situaciji sa kojom se danas suočim.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon