Moliti Božije molitve

‘’Kao što su nebesa visok nad zemljom, tako su i moji putevi viši od vaših puteva i moje misli od vaših misli.’’ Isaija 55:9

Mislim da je jedan od razloga zašto se ponekad osećamo neispunjeli u molitvi ili imamo osećaj da još ne treba da završimo je taj što provodimo mnogo vremena moleći svoje molitve. Ali rećiću vam, postoji bolji i efikasniji način: moliti Božije molitve. Biću iskrena sa vama, ako molim neku svoju molitvu, mogu da se molim petnaest minuta i da se idalje osećam kao da nisam završila; ali ako me vodi Sveti Duh i molim Božije molitve, mogu da se molim sa dve rečenice i osečam potpuno zadovoljno.

Otkrila sam da kada molim molitve vođene Duhom, one su obično jednostavnije i kraće nego što bi bile moje molitve. Molitve vođene Duhom su direktne i precizne. Osećam se zadovoljno kada se molim na Božiji način umesto na svoj. Kada se molimo na svoj način, fokusirani smo na telesne stvari i okolnosti, ali ako nas Bog vodi molićemo se za večne stvari poput čistoće naših misli i motiva, kao i dubljeg odnosa sa Bogom. Traži od Boga da te nauči kako da moliš Njegove molitve umesto svoje i mnogo više ćeš uživati u molitvi.

BOŽIJA REČ ZA TEBE DANAS: Moli Božije molitve, ne svoje.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon