Pamti prošle uspehe

Pamti prošle uspehe

’’Još reče David: Gospod koji me je sačuvao od lava i medveda, On će me sačuvati i od ovog Filistejina. Tada reče Saul Davidu: Idi, i Gospod neka bude s tobom.’’ —Prva Samuilova 17:37

Da budemo iskreni, mnogi od nas su pesimisti kada se nađu u izazovnim situacijama. Ali ako želimo da napredujemo, negativne milsi treba da pretvorimo u pozitivne.

Bog želi da te vodi na ’’putovanje istine’’ kroz proučavanje Njegove Reči koja daje neverovatne rezultate. Pomoćiće ti da izbrišeš negativne misli i daće ti mogućnost da u svakoj situaciji vidiš pozitivno.

Biti pozitivan je silno, a veliki deo optimizma je jednostavno podsećanje na prošle uspehe.

Kada se David suočio sa ogromnim Golijatom,  setio se lava i medveda koje je predhodno pobedio i to mu je u tom trenutku dalo hrabrost.

Ako sada prolaziš težak period, dozvoli mi da te podsetim da ovo verovatno nije prvi izazov sa kojim se suočavaš. Preživeo si poslednji ( i verovatno si naučio vredne lekcije iz njega), preživećeš i ovaj.

Kao i David, seti se svojih prošlih pobeda, zatim vidi šta Bog kaže u Njegovoj Reči. Bolji dani dolaze, Bog to obećava!


Početak molitve

Bože, ponekad se situacija preda mnom čini nemoguća, ali Ti si me proveo kroz teška vremena u prošlosti, i znam da to možeš ponovo. Pomozi mi da se setim svojih prošlih pobeda i da pozitivno razmišljam o situaciji u kojoj sam sad.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon