Predati sebe

Predati sebe

’’Stoga vas, braćo, zaklinjem Božijim milosrđem da svoja tela prinesete na živu, svetu, Bogu prijatnu žrtvu, da to bude vaše duhovno služenje Bogu.’’ Rimljanima 12:1

U Drugoj poslanici Korinćanima, u osmoj glavi, kada se Pavle obraćao vernicima u Korintu u vezi davanja, naveo im je primer crkava u Makedoniji. U petom stihu je rekao: A davali su, ne kako smo očekivali, nego su i sami sebe dali, prvo Gospodu, pa nama, pa Božijoj volji.

Ovo me oduševljava, jer nisu davali samo svoj novac – već su predali i sebe.

Pitam se koliko nas je zaista spremno da preda sebe? Rimljanima 12:1 govori da bismo celog sebe trebali da ponudimo kao žrtvu Bogu.

To znači živeti za Boga i van crkve. To znači biti voljan da daš svoj novac, ali znači i voleti svakoga koga Bog pošalje na tvoj put. To znači rado koristiti sve što imaš za Božije kraljevstvo.

Zato kada sledeći put budeš u crkvi i kutija za dobrovoljni prilog prođe, ohrabrujem te da kažeš Bogu da mu predaješ celog sebe!

Početak molitve:

Bože, želim da ti predam sve što imam. Dajem ti sebe kao živu žrtvu. Pokaži na koji način želiš da iskoristiš sve što imam za Tvoju slavu.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon