Snaga jedinstva u Hristu

Snaga jedinstva u Hristu

’’Slepe vođe! Proceđujete zbog komarca, a gutate kamilu!’’ Matej 23:24

Teško je verovati koliko različitih denominacija i nezavisnih crkava danas ima, a postoji samo jedna Biblija i jedan poruka.

Tokom godina, zbog ponosa i uskogrudnosti, ljudi su osećali da treba da razvijaju bezbroj crkava i crkvenih grupa – čak i različite verzije Biblije – da bi podržali različita tumačenja onoga što misli da Biblija govori.

Shvatila sam da niko do nas nije stoprocentno u pravu. Većina stvari oko kojih se raspravljamo su sitnice. U Mateju 23:24 Isus je rekao farisejima da proceđuju zbog komarca, a gutaju kamilu. Priča o sitnicama ih je sprečila da se bave istinski važnim stvarima.

Ako se vodimo predrasudama, mržnja i podele dobijaju mesto u našem životu, a mi nećemo moći da ih zaustavimo. Samo slaganje i jedinstvo u Hristovoj ljubavi će doneti pobedu nad predrasudama. A Božija ljubav je uvek veća od kritičkog stava prema drugima.

Početak molitve:

Duše Sveti, pokaži mi svaki greh u mom srcu koji uzrokuje podele, predrasude ili mržnju bilo koje vrste. Želim da hodam u Tvojoj ljubavi i da budem u jedinstvu sa svojom braćom i sestrama u Hristu.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon