Važno poput otkucaja srca

‘’Jer, oni koji žive po telu, misle na ono što je telesno, a oni koji žive po Duhu, na ono što je duhovno.’’ Rimljanima 8:5

Nama vernicima je ispravno razmišljanje toliko važno da ne možemo da živimo bez njega. Važno je poput otkucaja našeg srca, jer su mnogi problemi sa kojim se suočavamo ukorenjeni u pogrešnom načinu razmišljanja, koji nije zasnovan na istini.

Pravilno razmišljanje je rezultat ličnog zajedništva sa Bogom koje se ostvaruje kroz molitvu i čitanje Reči. Bitno je da se uhvatimo u koštac sa činjenicom da se naši životi neće popraviti dok ne ispravimo način na koji razmišljamo. Kada su nam misli dobre, naši životi daju dobre plodove, a kada su nam misli loše, i plodovi će biti loši.

Što duže služim Bogu i proučavam Njegovi Reč, to više shvatam koliko je važno biti svestan onoga što ti se dešava u umu. Tamo gde um vodi, čovek sledi. Neprestano voditi računa o tome šta mislimo je jedini način da budemo u skladu sa Božijom Reči i da pobeđujemo u borbi protiv neprijatelja.

Početak molitve:

Duše Sveti, pokazao si mi da je ispravno razmišljanje od ključne važnosti. Tražiću te i proučavati Tvoju Reč da bi mogao da održavam ispravan način razmišljanja.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon