Voli sebe da bi mogao da voliš druge

Voli sebe da bi mogao da voliš druge

‘’A druga je: Voli svoga bližnjega kao samoga sebe. Nema većih zapovesti od ovih.’’ Marko 12:31

Teško je uživati u životu kada ne voliš sebe. Ljudi koji nisu naučili da prihvate sebe, imaju više poteškoća da prihvate druge. Lično, dugo godina sam se teško slagala sa drugima, sve dok napokon kroz Božiju Reč nisam shvatila da je moj problem neslaganja sa drugima ukorenjen u problemu koji imam sa sobom. Nisam volela sebe!

Biblija govori da dobro drvo donosi dobre plodove, dok trulo drvo donosi trule plodove. Isto tako, ’’plod’’ našeg života dolazi iz ’’korena’’ koji je u nama. Ako si ukorenjen u sramoti, krivici, inferiornosti, odbacivanju, nedostatku ljubavi, itd., plodovi tvojih odnosa će trpeti.

Međutim, kada jednom doživiš Božiju bebuslovnu ljubav prema tebi i počneš da prihvataš sebe i druge, na kraju će ti novi koreni doneti dobar plod i tvoji odnosi će biti dobri.

U šta su zasađei tvoji koreni? Ispitaj svoje srce danas i moli se da te Bog usadi u tlo Njegove ljubavi, tako da možeš iskreno da voliš sebe, a onda i druge. Danas budi siguran da si ukorenjen u Njemu.

Početak molitve:

Bože, želim da budem ukorenjen u Tvojoj ljubavi prema meni. Bez Tvoje ljubavi, ne mogu da volim ni sebe ni druge, zato je danas primam.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon