Zaboraviti sebe

Zaboraviti sebe

’’Živim, ali ne više ja, nego u meni živi Hristos. A to što sada živim u telu, živim u veri u Sina Božijega, koji me je voleo i samoga sebe dao za mene.’’ Galaćanima 2:20

Pavle je rekao da je bio raspet sa Hristom. Drugim rečima, morao je da prestane da razmišlja o sebi kako bi živeo za Boga. I mi smo ohrabreni da učinimo isto.

Možda se u ovom trenutku pitaš: ’’Šta je sa mnom? Ko će se pobrinuti za mene?’’ To je obično ono što nas sprečava da živimo na način na koji Bog želi da živimo.

Lako je da razmišljamo samo o onome što mi želimo, mislimo i osećamo, ali živeti samo za sebe je zapravo prazan način života. Neverovatno je kako nam fokusiranje na Boga i pomaganje drugima može doneti slobodu od straha da li imamo ono što želimo i što nam treba.

Tajna radostnog života je u davanju svog života, a ne pokušavanje da ga zadržimo. Kada pomerimo svoj fokus sa sebe na Boga, On nam može pokazati kako možemo živeti zaista smislen život.

Ohrabrujem te da svoje dane započinješ tako što ćeš sebe predati Bogu. Kada to učiniš, On će ti pomoći da živiš pobožan život.

Početak molitve:

Gospode, dajem ti svoje oči, uši, usta, ruke, stopala, srce, svoje finansije, darove i talente, sposobnosti, vreme, energiju – sve što jesam! Ne želim da živim sa sebe – želim da živim za Tebe!

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon