Zapovedaj Božiju Reč planinama

Zapovedaj Božiju Reč planinama

‘’Istinu vam kažem: ko god rekne ovoj gori ‘Idi i baci se u more!’ – a ne posumnja u svom srcu, nego veruje da će biti to što govorei – biće mu.’’ Marko 11:23

Kada je Isus rekao da treba da se obraćamo planinama, zapovedajući im da se podignu i bace u more, izjavio je nešto radikalno.

Vidite, mi obično govorimo  o ‘’planinama’’ ili izazovima u našem životu, a Božija Reč nam nalaže da razgovaramo sa njima. Treba da im odgovaramo koristeći Božiju Reč.

U evanđelju po Luki, 4. poglavlje, Sotona je pokušao da iskuša Isusa u pustinji, na svaki pokušaj Gospod mu je odgovarao citirajući Pismo. Tako je pobijao svaku laž i obmanu Sotone.

Mi imamo tendenciju da ovo činimo samo kratko vreme, i kada brzo ne vidimo rezultate prestanemo da izgovaramo Reč našim problemima i ponovo počinjemo da pričamo o svojim osećanjima. Upornost je najvažnija osobina pobednika.

Stalno izgovaranje Božije Reči je moćno i apsolutno neophodno za prevazilaženje bilo kog problema ili negativne situacije. Znaj šta veruješ i budi odlučan da se držiš toga do kraja.

Početak molitve:

Duše Sveti, svakog dana me podsećaj da izgovaram Reč svojim planinama. Svaki put kada padnem u očaj ili žaljenje, potakni me da govorim tvoju reč sa smelošću i pouzdanjem u Tebe, i pomeriću te planine!

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon