Zašto stalno pitamo ’’Zašto?’’

Zašto stalno pitamo ’’Zašto?’’

’’A dečakov otac odmah povika: ’’Verujem! Pomozi mojoj neveri!’’ Marko 9:24

Da li si se ikada našao u teškoj situaciji i upitao Boga ’’Zašto? Zašto mi se ovo događa?’’

Zamislimo na trenutak da je Bog odgovorio na to pitanje. Da li bi Njegovo objašnjenje nešto promenilo? Posledice tragedije bi još uvek bile prisutne, a bol pojednako jaka.

Kada postavljamo Bogu to pitanje, ono što ga zaista pitamo je ’’Bože, da li me voliš? Hoćeš li se brinuti za mene u svom ovom bolu i patnji? Nećeš me ostaviti samog, jel da?’’ Da li je moguće da, zato što se bojimo da Bogu nije stalo do nas, stalno tražimo objašnjenja?

Treba da naučimo da kažemo: Gospode, verujem ti. Ne razumem, i verovatno nikada neću shvatiti sve razloge zašto se loše stvari dešavaju, ali sigurno znam da si sa mnom i da me voliš – uvek.’’

Verujem da je potrebno više vere da bismo iz neke situacije izašli kao pobednici, nego što je potrebno da bismo bili izbavljeni iz nje. Stavi svoje pouzdanje u Boga i izaćičeš jači sa druge strane.

Početak molitve:

Bože, verujem Ti, čak i onda kada okolnosti pokušavaju da ispune moj um sumnjom. Pomozi mi da se setim Tvoje ljubavi za mene i da svoje pouzdanje stavim u Tebe, bez obzira šta se dogodi.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon