Život u svetosti

Život u svetosti

‘’Nego, kao što je svet Onaj koji vas je pozvao, i vi budite sveti u svemu što činite.’’ Prva Petrova 1:15

Mislim da bismo trebali da budemo oprezniji nego što jesmo načinom na koji živimo. Ne treba da budemo oprezni do granice da počnemo da živimo u strahu, već oprezni na Božiji način, ne legalistički.

Jer ako ne pazimo na to ko su naši prijatelji, koje televizijkse programe gledamo, kakve knjige čitamo, koju muziku slušamo, kako trošimo novac i šta radimo sa svojim vremenom, mogli bismo da protraćimo život.

Kao hrišćani, treba da živimo u svetosti jer mi jesmo posvećeni, što znači da smo odvojeni za Božiju upotrebu. Zapravo, od trenutka kada prihvatimo Hrista za našeg Spasitelja, posvećeni smo Duhom Svetim i odvojeni za svrhu koju nam Bog daje. A kada ne ispunjavamo svoju svrhu, osećamo se prazno.

Pozivam te danas da uhvatiš svoju svrhu svetosti i počneš da je slediš. Kada se nađeš u izazovnim situacijama pitaj Boga šta treba da radiš i odaberi put svetosti koji ti je On dao.

Početak molitve:

Isuse, pomozi mi da budem svestan svega što bi moglo da me odvuče od života u svetosti. S tvojim vođstvom, želim da živim oprezno, sledeći put svetosti koji imaš za mene.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon