Бог діє через людей

Бог діє через людей

І не так, як надіялись ми, але віддали себе перш Господові та нам із волі Божої… – 2 до Коринтян 8:5

Якось одного ранку я проводила час наодинці з Богом і спитала в Нього: «Як Ти можеш дивитися на весь біль і несправедливість, що існують у світі: голодних дітей, торгівлю людьми, геноцид, моральну деградацію, бідність, ― і ніяк цьому не зарадити?» Не думаю, що тоді це прозвучало, наче скарга або мої сумніви щодо Його доброти і всемогутності. Я навіть не впевнена, чи взагалі сподівалася отримати відповідь на своє питання. Та чомусь я все ж Його про це спитала. І Він негайно відповів: «Я дію через людей, а тому змушений чекати, допоки Мої люди піднімуться і щось зроблять».

Ми з вами ― частина Божої армії, Тіла Христового, і тому кожен має нести свою частину відповідальності, якщо прагнемо змінити цей світ. Бог воліє діяти через нас, і саме тому закликає нас зодягтися в любов і взятися до роботи.

У Другому до Коринтян, 8 розділі, апостол Павло розповідає, як церкви в Македонії віддали пожертви для підтримки його служіння: «(Вони спочатку) віддали себе Господові та нам, (Його представникам), із волі Божої; (повністю забувши про свої інтереси, вони віддали стільки, скільки змогли, і самих себе віддали в наше розпорядження, щоб виконати Божу волю)» (АМР).

Це вражаюче, адже ці люди не тільки віддали свої гроші ― вони віддали самих себе. Бог закликає нас до такого повсякденного життя. Адже навіть одна людина, через яку діє Господь, здатна змінити весь світ! Як ви сьогодні плануєте присвятити своє життя Господові, ставши Його представником на цій землі?


Відкрийте шлях для перемін — помоліться

Боже, я благаю Тебе, дій через мене сьогодні. Я приймаю рішення відкласти свій егоїзм і зодягтися у любов, щоб Ти міг використовувати мене і через мене змінювати цей світ.

Клікніть тут щоб прослухати аудіоверсію статті

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon