Biti dosljedno pouzdan

Biti dosljedno pouzdan

„Jer pravednost se Božja od vjere k vjeri u Njemu otkriva kao što je pisano: Pravednik će od vjere živjeti.“ – Rimljanima 1:17

Pouzdanje je ukorijenjeno u vjeri u Boga. Zato je važno odlučiti biti dosljedno ispunjen pouzdanjem, a ne povremeno.

Morala sam naučiti ostati ispunjena pouzdanjem kad su mi prijatelji i obitelj rekli da žena ne bi trebala poučavati Riječ Božju. Znala sam da me je Bog pozvao da podučavam Božju Riječ, ali i dalje sam bila pogođena odbacivanjem ljudi. Morala sam rasti u pouzdanju do mjesta gdje mišljenja ljudi i njihovo prihvaćanje ili odbacivanje ne utječu na moju razinu pouzdanja. Moje pouzdanje je moralo biti u Boga, a ne u ljude.

Rimljanima 1:17 nam govori da možemo ići iz vjere u vjeru. Provela sam mnogo godina šetajući od vjere do sumnje, pa od sumnje do nevjere, a zatim bih se vratila u vjeru. Tada sam shvatila da, kad izgubim pouzdanje, đavlu ostavljam otvorena vrata. Ako mu dopustim da mi ukrade pouzdanje, odjednom nemam vjere služiti ljudima.

Ako želiš uspjeti, odluči biti dosljedno ispunjen pouzdanjem. Budi pouzdan u svoje darove i poziv, svoju sposobnost u Kristu. Vjeruj da čuješ od Boga i da te vodi Duh Sveti. Budi odvažan u Gospodinu. Vidi sebe kao pobjednika u Njemu.


Fokusiranje na Božju veliku ljubav za tebe ti pomaže imati veliko pouzdanje činiti velike stvari.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon