Oprostiti Bogu

Oprostiti Bogu

„Ustima ja svojim stoga branit’ neću, u tjeskobi duha govorit ću sada, u gorčini duše ja ću zajecat.“ – Job 7:11

Poput Joba, mnogi ljudi optužuju Boga za svoje nevolje. Ljuti su na Boga! Oni koji nikada nisu iskusili taj osjećaj možda ga neće razumjeti. Ali oni koji znaju, oni znaju što znači osjećati neprijateljstvo prema Bogu jer im nije pružio nešto u njihovom životu. Stvari se nisu odvijale onako kako su planirali. Vjeruju da je Bog mogao promijeniti stvari da je htio, ali budući da nije, osjećaju se razočarano i krive Ga za svoju situaciju.

Ako se držiš ovakvog stava, moraš shvatiti da je nemoguće imati blisko zajedništvo s nekim na koga si ljut. Bog ti jedini može pomoći, pa je jedini odgovor pustiti bijes. Kad si razočaran u životu, trči Bogu u naručje, a ne dalje od Njega.

Često mislimo ako bismo znali razlog zašto nam se neke određene stvari događaju da bismo bili zadovoljni. Vjerujem da nam Bog govori samo ono što moramo znati, ono za što smo spremni suočiti se i što nam neće nauditi, nego će nam zapravo pomoći. Uz Božju pomoć možemo naučiti puštati stvari i ne pokušavati sve shvatiti u životu.


Mora doći vrijeme kada ćemo prestati živjeti u prošlosti i pitati se zašto. Umjesto toga, možemo naučiti dopustiti Bogu da naše ožiljke pretvori u zvijezde.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon