Poznavati Boga kao svog Oca

Poznavati Boga kao svog Oca

„A on im reče: »Kad molite, govorite: Oče naš koji jesi na nebesima, sveti se ime Tvoje; dođi kraljevstvo Tvoje; budi volja Tvoja — kako na nebu, tako i na zemlji.“ – Luka 11:2

Mnogo godina sam molila ‘Gospodnju molitvu’ i zapravo nisam poznavala Boga kao svog Oca. Nisam imala prisan osobni odnos s Bogom. Samo sam ponavljala naučeno.

Ako želiš biti bliži Gospodinu i učinkovit u svom molitvenom životu, važno je poznavati Boga kao svog Oca. Kad su učenici zamolili Isusa da ih nauči moliti, naučio ih je onome što nazivamo ‘Gospodnja molitva’, koja je duhovna riznica principa za molitvu. Ali najvažnije, Isus je to započeo zapovjedivši im da mole: „Oče naš koji si na nebesima, sveti se ime Tvoje.”

Isus im je pokazivao privilegirani odnos koji je pružio svakom vjerniku. Rekao im je da mogu imati odnos s Bogom kao svojim Ocem ako Mu dolaze u molitvi. Nemoj ići Bogu kao nekom koga se bojiš; razvijaj s Njim odnos poput djeteta i oca. Taj intimni odnos dat će ti slobodu tražiti Ga stvari koje ne bi tražio da imaš s Njim daleki, ukočeni odnos.

Naš nas nebeski Otac voli i stalno nas gleda. Nauči uživati u Bogu!


Kad moliš, sjeti se da imaš Oca punog ljubavi koji te sluša.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon