Besplatno si primio, besplatno i daj

Besplatno si primio, besplatno i daj

„Tada pristupi k njemu Petar i reče: „Gospodine, koliko puta da oprostim bratu svomu ako se ogriješi o mene? Do sedam puta?“ Kaže mu Isus: „Ne kažem ti do sedam puta, nego do sedamdeset puta sedam.“ – Matej 18:21-22

Ne znam za tebe, ali drago mi je da Bog ne postavlja ograničenje koliko će nam puta oprostiti. Bez obzira na to koliko puta padnemo i pogriješimo, On i dalje pokazuje svoju ljubav prema nama opraštajući nam i uvijek iznova nas dočekujući.

No, nije li nevjerojatno kako smo spremni nastaviti primati oproštenje od Boga, a ipak koliko malo želimo oprostiti drugima? Mi slobodno prihvaćamo milosrđe, ali je iznenađujuće koliko kruti, legalisti i nemilosrdni možemo biti prema drugima.

Zaključak je sljedeći: Kao ljudima kojima je mnogo oprošteno, važno je da to isto opraštanje podijelimo s drugima. Ne možemo živjeti u bliskom odnosu s Bogom dok gajimo gorčinu, ogorčenost i neopraštanje prema drugoj osobi. To su lanci koji će nas duhovno vezati i držati daleko od Božjeg najboljeg u našem životu.

Ako postoje ljudi koji su te povrijedili i smatraš da im je teško oprostiti, sjeti se svega što ti je Bog oprostio. Gledajući tako, postaje mnogo lakše oprostiti drugim ljudima.


Božja milost nam pomaže lako raditi stvari koje bi inače bile teške.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon