Gospodin je naša Stijena

Gospodin je naša Stijena

„On je Stijena, djelo mu je savršeno, jer pravi su svi Njegovi putovi. Bog je On vjeran i bez zloće, pravedan je on i pravičan.“ – Ponovljeni zakon 32:4

Bog nas uvijek bezuvjetno voli. Ne voli nas samo dok smo dobri, pa nas prestane voljeti kad smo loši. Uvijek je pun ljubavi, spor na ljutnju, prepun milosti i milosrđa i spreman oprostiti.

Bog je Stijena, ne mijenja se i ne miče se. On je velik, nepromjenljiv, vjeran i pravedan, savršen i ispravan u svim svojim djelima. Nikada nas neće ostaviti ili zapustiti.

Što bi se dogodilo u našem životu i u životu onih oko nas da smo sličniji Bogu? Što bi se dogodilo kad bismo uvijek bili puni ljubavi, spori na bijes, ispunjeni milošću i milosrđem, uvijek spremni oprostiti. Što bi se dogodilo da smo i mi, poput našeg Boga, uvijek pozitivni, mirotvorci i velikodušni? On je naša Stijena, ali je i naš primjer. Trebamo biti takvi kakav je On.

Svi možemo duhovno rasti i biti preobraženi u Kristovu sliku. Bog ne očekuje da ćemo preko noći postati savršeni, ali želi nam pomoći da iz dana u dan postajemo sve sličniji Njemu.


Bog nam svakodnevno pomaže da postanemo sve sličniji Njemu. Neka te ne obeshrabri koliko daleko moraš ići – raduj se što rasteš!

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon