Bez muke nema nauke

Bez muke nema nauke

„Duh Jahve Gospoda na meni je, jer me Jahve pomaza, posla me da radosnu vijest donesem ubogima, da iscijelim srca slomljena; da zarobljenima navijestim slobodu i oslobođenje sužnjevima; da navijestim godinu milosti Jahvine i dan odmazde Boga našega; da razveselim ožalošćene na Sionu i da im dadem vijenac mjesto pepela, ulje radosti mjesto ruha žalosti, pjesmu zahvalnicu mjesto duha očajna. I zvat će ih Hrastovima pravde, Nasadom Jahvinim – na slavu Njegovu.“ – Izaija 61: 1-3

Kada sazrijevamo emotivno, čak i kad nas vodi Duh Sveti, bol procesa iscjeljenja od emotivnih rana može biti traumatičnija od tjelesne boli. Budući da sam doživjela toliko emotivnih boli još u djetinjstvu, umorila sam se od povreda. Pokušavala sam pronaći iscjeljenje slijedeći vodstvo Duha Svetoga, no ipak nisam mogla razumjeti zašto je postupak morao biti tako bolan.

Gospodin mi je otkrio da sam se skrivala iza mnogih ‘vrata boli’. Bila sam duboko u ropstvu, skrivajući se iza lažnih ličnosti, pretvaranja i fasada. Počela sam shvaćati da kad ljudi izađu iz ropstva u slobodu, moraju proći natrag kroz slična vrata boli da bi došli s druge strane tih vrata. Oni prolaze kroz emocionalne reakcije na svoju početnu bol, dok ih Gospodin vodi suočiti se s problemima, ljudima i istinama koje su teške. Dobra vijest je da se s njima ne moramo suočiti sami. Uvijek je blizu tebe i odvest će te na mjesto iscjeljenja ako Mu dopustiš.


Hvala Bogu, On liječi slomljena srca, otvara vrata zatvora i oslobađa zarobljene! Ne moraš živjeti u boli svoje prošlosti!

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon