Bog će ti govoriti mudrost

„Jest, ako prizoveš razum i zavapiš za razborom; ako ga potražiš kao srebro i tragaš za njim kao za skrivenim blagom – tada ćeš shvatiti strah Gospodnji i naći ćeš Božje znanje.“ – Izreke 2:3-5

Današnji nas stihovi potiču da tražimo mudrost i vapimo za razumijevanjem. To je zato što Božja mudrost daleko nadmašuje najbolje ideje bilo kojeg čovjeka. Bog vidi kraj od početka; vidi srca i motive ljudi, a On zna stvari koje mi ne znamo. Bez obzira suočavamo li se sa svakodnevnim životnim problemima ili se borimo protiv napada neprijatelja, Božja mudrost će učiniti stvari drugačijima, a kad On govori, mudrost nam se otkriva.

Može to učiniti tako što će nam dati određeni uvid u situaciju tako što će nam jasno pokazati što nam je činiti kad moramo nešto odlučiti. Svoju mudrost može objaviti na razne načine, a mi bismo je uvijek trebali primati kao dragocjeni dar. Potičem te da Božju mudrost cijeniš kao neprocjenjivo duhovno blago i misli na nju kao na nešto bez čega ne možeš – jer i ne možeš ako želiš imati uspješan život. Stekni naviku moliti i tražiti od Boga Njegovu mudrost u svakoj situaciji – velikoj i maloj. On će ti je dati, a ti ćeš biti oduševljen rezultatima.

BOŽJA RIJEČ ZA TEBE DANAS:

Nijedna stvar nije toliko mala da ne zahtijeva Božju mudrost.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon