Bog govori na mnogo načina

„Tko je taj što veličanstveno odjenut pun snage korača? – Ja sam to koji naučavam pravdu, velik kad spasavam!“ – Izaija 63: 1b

U današnjem stihu Bog izjavljuje da On govori, a kad to čini, govori u pravednosti. Uvijek možemo sa sigurnošću znati da je ono što On kaže ispravno. Bog nam govori na mnogo načina koji nisu ograničeni: kroz Njegovu Riječ, prirodu, ljude, okolnosti, mir, mudrost, nadnaravne intervencije, snove, vizije i kroz ono što neki nazivaju ‘unutarnjim svjedočanstvom’ koje se najbolje opisuje kao znanje duboko u našim srcima.

Također nam govori kroz ono što Biblija naziva malim, tihim glasom za koji vjerujem da se odnosi na unutarnje svjedočanstvo. Bog, također, govori kroz savjest, kroz naše želje i čujnim glasom, ali uvijek imaj na umu da ono što kaže je uvijek ispravno i slaže se s Njegovom pisanom Riječju.

Rijetko čujemo da Bog govori glasno, ali i to se događa. Čula sam ga u cijelom životu tri ili četiri puta. U dvije od tih prilika, sam spavala i Njegov glas me probudio pozivanjem mog imena. Čula sam samo ‘Joyce’, ali znala sam da je to Bog. Nije rekao što želi, ali sam instinktivno znala da želi da učinim nešto posebno za Njega iako jasnoća na tom području nije dolazila nekoliko godina.

Ohrabrujem te – traži od Boga da ti pomogne čuti Njegov glas na bilo koji način On odluči razgovarati s tobom. On te voli i ima dobre planove za tvoj život i želi o tim stvarima razgovarati s tobom.

BOŽJA RIJEČ ZA TEBE DANAS: Bog govori na mnogo načina, ali zapamti da On nikad ne govori suprotno svojoj napisanoj Riječi.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon