Bog govori poticajima

„Istinu govorim u Kristu, ne lažem; susvjedok mi je savjest [prosvijetljena i potaknuta] moja u Duhu Svetom.“ – Rimljanima 9:1

U današnjem stihu Pavao piše o tome da ga je potaknuo Duh Sveti. Ovakvi poticaji i nježno guranje Duha Svetog su jedan od načina na koji nam Bog govori.

Dopusti mi da budem praktična u vezi s tim. Ponekad me Bog potakne da pokupim komad odjeće u trgovini koji je pao sa vješalice. Ne čujem Njegov zvučni glas kako mi to govori, ali osjećam poticaj iznutra, želju da ostavi mjesto gdje sam u boljem stanju nego što sam ga pronašla.

Gospodin koristi moju poslušnost da me nauči više o svom karakteru. Kaže mi: „Sve što radiš u životu je čin sijanja sjemena koje će ti se vratiti. Požnjet ćeš sve što posiješ.“ Ako sijam sjeme izvrsnosti, onda mogu očekivati ​​da će se u mom životu dogoditi izvrsne stvari.

Kao još jedan primjer, Duh Sveti me nedavno potaknuo da pošaljem e-mail ohrabrenja ženi za koju znam da je u službi. Poznajem je godinama i nikad nisam osjetila taj poriv, ​​ali slijedila sam poticaj i dobila sam brzi odgovor koji mi je rekao da joj je moje ohrabrenje u to vrijeme potvrda oko nekih odluka koje je donosila.

Voditi se unutarnjim Božjim poticajima je avantura koja svaki dan čini uzbudljivim i svježim. Dok učimo čuti Boga moramo naučiti i slijediti ove nježne, unutarnje poticaje.

BOŽJA RIJEČ ZA TEBE DANAS:

Budi osjetljiv na poticaje Duha Svetoga bez obzira koliko oni mali bili.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon