Bog se brine za svaki detalj

„Ne prodaju li se dva vrapca za novčić? Pa ipak ni jedan od njih ne pada na zemlju bez Oca vašega. A vama su i vlasi na glavi sve izbrojene. Ne bojte se dakle! Vrjedniji ste nego mnogo vrabaca.“ – Matej 10: 29-31

Bog ti želi svaki dan govoriti snagom svog Duha. Želi te voditi iz nevolje u dobre stvari koje ima za tebe, korak po korak. On se brine za najsitnije detalje tvog života. Prema današnjem stihu, on broji i tvoje vlasi na glavi. Stalo Mu je do želja tvog srca i želi ti otkriti istinu koja će te osloboditi briga i straha. Božji plan da ima s tobom blisko zajedništvo je postojao i prije nego što si se rodio kao što u Psalmu 139: 16 piše: „Oči Tvoje već tada gledahu djela moja, sve već bješe zapisano u knjizi Tvojoj: dani su mi određeni dok još ne bješe ni jednoga.“

Bog zna sve naše dane i za svaki ima plan. Ako Ga pitamo što želi da radimo u svakom danu i vjerujemo da nas vodi, počet ćemo ispunjavati Njegov plan za naš život.

Čini se neshvatljivim da bi Bog mogao imati plan za svaku osobu na Zemlji, ali također donosi velik mir kad znamo da On može kaos pretvoriti u nešto smisleno i vrijedno. Provedi vrijeme da Ga još više upoznaš jer se Njegov plan otkriva kroz blisko zajedništvo s Njim.

BOŽJA RIJEČ ZA TEBE DANAS: Imaj na umu – ako se Bog brine za vrapce, možeš biti siguran da se brine za sve s čim se danas susretneš.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon