Bog te može osloboditi od srama

Bog te može osloboditi od srama

„Dvostruka bijaše njihova sramota – rug i prezir bijahu im baština – zato će u zemlji svojoj baštiniti dvostruko, njihova će biti radost vječita.“ – Izaija 61:7

Jeste li se ikada zapitali kakav je bio život Adama i Eve prije nego su sagriješili?

U Postanku 2:25 piše da su Adam i Eva bili goli u Edenskom vrtu i nisu osjećali sram. Osim što nam govori da su bili bez odjeće, vjerujem da nam Pismo ukazuje i na to da su bili potpuno otvoreni i iskreni jedno prema drugom – nisu se skrivali iza maski ili igrali igre.

Bili su slobodni biti ono što jesu jer nisu imali osjećaj srama.  Međutim, kad su sagriješili, sakrili su se (vidi Postanak 3:6-8).

Da nije Isusove žrtve na križu, živjeli bismo pod sramom od grijeha, ali zbog Njegove žrtve, čovječanstvo ima priliku uživati ​​u savršenoj slobodi jedni s drugima i s Bogom.

Nažalost, većina nas još uvijek živi s teretom srama, iako nam Božja Riječ obećava i uvjerava nas da možemo biti slobodni od toga (vidi Izaija 61: 7).

Moli i traži od Njega da te oslobodi od srama koji se pokušava nastaniti i rasti u tebi. Bog te može osloboditi od toga.

Molitva:

Gospodine, primam slobodu od srama koju si mi osigurao na križu. Nema više skrivanja, nema više osjećaja bezvrijednosti. Izbrisao si moj grijeh i sada želim živjeti slobodno i otvoreno pred Tobom.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon