Odnos, a ne pravila

Odnos, a ne pravila

„Dat ću vam novo srce, nov duh udahnut ću u vas! Izvadit ću iz tijela vašega srce kameno i dat ću vam srce od mesa.“ – Ezekiel 36:26

Mnogo puta kad se netko nanovo rodi, prvo što mu kažu je: „Moraš promijeniti frizuru ili se obući drugačije. Imaš tetovažu koja se treba prekriti. Imaš i naušnicu na krivom mjestu.“ Njihov uvod u kršćanstvo je popis pravila, stvari koje se smiju ili se ne smiju činiti, u skladu s onim što ljudi misle da je ispravno ili pogrešno.

Nažalost, prečesto im nitko uopće ne govori o njihovom srcu ili o odnosu s Bogom. Umjesto toga, sve se vrti oko stvari koje moraju činiti ako žele biti dijelom određene vjerske organizacije. Iako će nas Bog voditi do pozitivnih promjena u našem životu, On nas potpuno prihvaća takve kakvi jesmo, a na isti način trebamo postupati prema novim vjernicima. Daj im vremena, a Bog će ih voditi i davati im nove želje.

Isus je umro kako bismo mogli imati dubok, strastven, osoban odnos s Bogom. Nije umro da bi nam dao popis pravila. Dao nam je nešto mnogo dublje i puno bolje – dao nam je pristup Bogu kako bismo mogli biti u bliskom osobnom odnosu s našim nebeskim Ocem.


Što si bliži Bogu, On te s više ljubavi i milosti mijenja iznutra na van.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon