Od jame do palače

Od jame do palače

„A onda faraon reče Josipu: “Otkako je sve to Bog tebi otkrio, nikoga nema sposobna i mudra kao što si ti. Ti ćeš biti upravitelj moga dvora: sav će se moj narod pokoravati tvojim naredbama. Jedino prijestoljem ja ću biti veći od tebe.“ – Postanak 41: 39-40

Jama je jarak ili zamka. Odnosi se na uništenje. Sotona nas uvijek želi dovesti u jamu.

Josipa su njegova braća prodala u ropstvo. Zapravo su ga bacili u jamu i namjeravali su ga tamo ostaviti da umre, ali Bog je imao druge planove. Josip je na kraju prodan u ropstvo u Egiptu gdje je bačen u zatvor jer je odbio ugroziti svoj integritet. Ipak, gdje god je Josip išao, Bog mu je davao naklonost. Naposljetku, Josip je promoviran kao drugi zapovjednik faraona na palači.

Kako je Josip stigao od jame do palače? Vjerujem da je to bilo tako što je ostao pozitivan, odbio je biti ogorčen i odlučio hrabro vjerovati Bogu. Iako se činilo da je u mnogim prilikama bio poražen, odbio je odustati od pouzdanja u Boga.

Josip je imao ispravan stav. Znao je da Bog ima kontrolu čak i kad se činilo da mu okolnosti u životu izmiču kontroli. Isto je i u tvom životu. Ako zadržiš pozitivan stav, znajući da Bog drži sve u svojim rukama, On te može premjestiti iz jame do palače na načine na koje nikada nisi ni zamišljao.

Bez obzira kako si započeo, možeš imati snažan završetak!

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon