Izbjeći uspoređivanja

Izbjeći uspoređivanja

„Ne usuđujemo se, doista, izjednačiti ili usporediti s nekima koji sami sebe preporučuju, ali nisu razumni jer sami sebe sobom mjere i sami sebe sa sobom uspoređuju.“ – 2. Korinćanima 10:12

Ako se boriš s nesigurnošću u svom životu, važan ključ kako prevladati nesigurnost je sljedeći: nikad se ne uspoređuj s drugima jer to izaziva osjećaj manje vrijednosti.

Doista te želim potaknuti da se ne uspoređuješ s drugim ljudima kako izgledaš, na kojem položaju se nalaziš ili koliko dugo moliš.
Usporedba stavlja fokus na sebe i osujećuje Božji plan za tvoj život. Na isti način bi bilo pametno izbjegavati uspoređivati testove i kušnje s testovima i kušnjama drugih ljudi. Možda prolaziš kroz teško razdoblje, ali nemoj gledati nekog drugog i govoriti: „Zašto se meni sve ovo događa dok je tebi sve tako dobro u životu?“

Isus je Petru prije vremena otkrio neke patnje koje će proći. Petar je odmah želio usporediti svoju patnju i životnu sudbinu s nečijom drugom rekavši: „Gospodine, što će ovaj?“ Isus je odgovorio rekavši: „Ako hoću da on ostane dok ne dođem, što ti imaš s time? Ti me slijedi.“ (Ivan 21:22)

To je Njegov odgovor i za nas. Nismo pozvani uspoređivati se, već samo udovoljavati Njegovoj volji za nas.


Bog želi da znaš da si jedinstven i da ima poseban plan za tvoj život.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon