Dobre stvari koje dolaze

„Ne bojte se!“ – rekoh vam. – „Ne plašite ih se! Jahve, Bog vaš, koji ide pred vama, borit će se za vas kako je to učinio na vaše oči u Egiptu.“ – Ponovljeni zakon 1: 29-30

Raduješ li se svakom danu u duhu radosti i očekivanju dobrih stvari ili se svako jutro budiš u strepnji? Netko se može bojati odlaska na posao, vožnje u prometu, čišćenja kuće ili posla s teškim ljudima. Strepnja je suptilan oblik straha koji đavo koristi kako bi nam ukrao radost i spriječio nas uživati u životu. Sprječava nas hodati u Božjoj volji i kretati se naprijed u Božjim planovima da bismo primili Njegove blagoslove.

Strepnja dođe napadno i ne može se pobijediti pasivnošću. Dopuštanje negativnih misli i osjećaja će ti ukrasti radost i mir. Ali, možeš se pouzdati u Boga da će ti pomoći u svemu što trebaš učiniti. Kad primiš milost od Boga shvatiš da sve ono oko čega si strepio i nije bilo tako strašno. Možemo odlučiti vjerovati da Isus ide ispred nas i stvara put za nas. Kad se poduhvat čini teškim ili neugodnim, nemoj ga se početi plašiti. Ako se odlučiš suprotstaviti, možda čak budeš i uživao u njemu!

Kao kršćani, možemo pronaći radost čak i u neprijatnim okolnostima jer je Božja prisutnost s nama. Možemo uživati u životu s Njim i usred nepovoljnih i teških uvjeta. Naša radost dolazi od toga Tko je u nama, a ne od onoga što je oko nas.


Možemo uživati u svemu što radimo u životu ako fokusiramo svoj um. Gdje Bog vodi – On i proviđa.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon