Bog te želi odvesti na nove razine

„Daj mudromu pouku, i bit će još mudriji; pouči pravednika, i uvećat će znanje“  – Izreke 9:9

Iako Bog želi da živimo radostan i život ispunjen zadovoljstvom, On ponekad izaziva nezadovoljstvo ili osjećaj da nešto nije u redu jer ne želi da i dalje nastavljamo raditi jedne te iste stare stvari. Želi nas navesti da Ga tražimo kako bi nas odveo na nove razine.

On uvijek želi da postajemo sve snažniji, idemo dublje i rastemo u bliskosti s Njim. Većinu vremena, On nas vodi u taj proces zrelosti vodeći nas izvan zona udobnosti u kojima smo bili. Previše udobnosti duže vremena znači da ne rastemo. Ako osjećaš da se nešto komeša u tvom srcu što ne razumiješ sasvim, pitaj Gospodina o čemu se radi i pričekaj na odgovor.

Naše vrijeme s Bogom je od vitalnog značaja za naš rast i zrelost, ali ne možemo stalno raditi iste stvari i iskusiti sve što Bog ima za nas. Imala sam periode u životu kada bi čitanje Biblije postalo naporno, a Bog me je jednostavno vodio da nekoliko mjeseci čitam drugačiji prijevod. Upravo ta mala promjena donijela je drugačiji rast jer sam stvari vidjela na drugačiji način. Sotona me pokušao osuditi jer nisam čitala Bibliju, a Bog me je samo pokušao potaknuti promijeniti prijevod. Jednog dana sam osjetila pomalo dosadu dok sam pokušavala čitati i moliti, pa sam se premjestila na drugu stolicu u svom uredu i odjednom sam vidjela stvari koje su u mom uredu bile godinama, ali ih ja nisam primijetila. Malo prilagođavanja natjeralo me vidjeti stvari iz posve nove perspektive i Bog me naučio duhovnoj lekciji samo zato što sam sjela na drugu stolicu. 

BOŽJA RIJEČ ZA TEBE DANAS: Nemoj se plašiti premjestiti stolicu.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon