Božja ljubav pobjeđuje i preobražava

Božja ljubav pobjeđuje i preobražava

„Usta i pođe svom ocu. Dok je još bio daleko, njegov ga otac ugleda, ganu se, potrča, pade mu oko vrata i izljubi ga.“ – Luka 15:20

Svaka osoba može biti potpuno transformirana redovnim i ustrajnim dozama Božje ljubavi. Uopće nije važno što je netko učinio u životu, Božja ljubav može zagrijati i najhladnije srce.

Religija ljudima često daje pravila i zakone kojih se moraju pridržavati. To ih vodi u uvjerenje da se Božja ljubav i naklonost mora zaslužiti dobrim djelima. To je upravo suprotno od istinskog biblijskog učenja. Božja Riječ kaže da ‘milosrđe pobjeđuje sud’ (Jakov 2:13). Božja dobrota vodi ljude do pokajanja (Rimljanima 2:4), a ne poštivanje zakona i pravila. Isus nam je došao dati nešto bolje od religije, došao nam je dati bliski i osobni odnos pun ljubavi s Ocem.

Božja bezuvjetna ljubav ne dopušta ljudima da ostanu isti; umjesto toga, voli ih dok se mijenjaju. Isus je rekao da nije došao po zdrave, već po bolesne (Matej 9:12). Većina današnjeg svijeta je bolesna, a jedini odgovor i izlaz iz ovoga je Isus i Njegovo učenje.


Bezuvjetna ljubav pobijedit će zlo i promijeniti živote.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon