Božja Riječ te oslobađa

Božja Riječ te oslobađa

„Zato odložite svaku prljavštinu i preostalu zloću i sa svom krotkošću primite usađenu riječ koja ima moć spasiti duše vaše.“ – Jakovljeva 1:21

Najmoćnije i najučinkovitije oruđe za ostvarivanje stvarne i trajne preobrazbe u našim životima je Božja Riječ. Riječ je Božja koja nas privlači i drži blizu Boga.

Đavo će te uvijek nastojati prevariti govoreći o tebi i tvojoj situaciji stvari koje su suprotne Božjoj Riječi. Sve dok vjerujemo u laži, ostajemo frustrirani, jadni i nemoćni. Ali kad Božja Riječ istine razotkrije te laži, istina nas oslobađa.

Samo Riječ Božja ima tu silu i samo nas Bog može promijeniti. Riječ otkriva pogrešne motive, pogrešne misli i pogrešne riječi. Istina nas može osloboditi krivnje, samoodbacivanja, osude, mržnje prema sebi, djela tijela i svake laži u koju smo ušli i unijeli u svoj život. Bog nas želi osloboditi kako bismo mogli uživati u životu koji nam je dao.

Mač u koricama nema vrijednosti; mora se primjereno koristiti. Pa, Božja Riječ je vjernikov mač i možemo ju naučiti primjenjivati svakodnevno tako što ćeš ju pohraniti u svoje srce i izgovarati. Vjernik koji to čini pun je snage i može postići velike stvari za kraljevstvo Božje.


Proučavanje Riječi je ‘broj jedan’ način da se približiš Bogu.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon