Brini o sebi

Brini o sebi

„Ili zar ne znate? Tijelo vaše hram je Duha Svetoga koji je u vama, koga imate od Boga, te niste svoji. Jer kupljeni ste otkupninom. Proslavite dakle Boga u tijelu svojem!“ – 1. Korinćanima 6:19-20

Bog poziva svakog od nas da učinimo nešto posebno u životu. No da bismo to učinili, važno je odlučiti brinuti o svom tijelu, kući koju nam je Bog dao. Da bismo ispunili svoju svrhu koju nam je Bog dao, možemo izabrati pronaći ravnotežu u onome što jedemo i pijemo, odmarati dovoljno i vježbati kako bismo održali zdrav način života.

Nema ništa gore od toga da se kroz život stalno osjećaš loše. Kao osoba koja se godinama borila s hranom i imala problemima s težinom, previše dobro poznajem taj osjećaj. Kad smo nezdravi i živimo neuravnoteženo, ne možemo se osjećati dobro. Teško je raditi ono za što nas je Bog pozvao kad nam je tijelo tromo jer se o njemu nismo pravilno brinuli.

Vjerujem da je zapravo duhovna stvar poznavati svoje tijelo, što mu treba i što je za njega najbolje. Kad živiš u bliskom odnosu s Bogom, cijeli tvoje biće je pogođeno – duh, duša i tijelo. Potičem te da danas moliš Gospodina da ti pomogne u donošenju zdravih, mudrih odluka koji će koristiti tijelu koje ti je dao.


Traži od Boga da ti pomogne slijediti pozitivno, zdravo vodstvo Duha Svetoga i odbaciti negativne, razorne tjelesne poticaje.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon