Neka te Duh Sveti vodi iz izvanjske ka unutarnjoj promjeni

Neka te Duh Sveti vodi iz izvanjske ka unutarnjoj promjeni

„Nego ćete primiti silu [sposobnost, efikasnost, moć] kada Duh Sveti dođe na vas; i bit ćete mi svjedoci i u Jeruzalemu, i po svoj Judeji i Samariji, i sve do kraja same granice] zemlje.“ – Djela 1:8

Sjećam se kad sam se obratila i bila već aktivno uključena u crkveni život, ali nisam imala pobjedu nad mojim problemima. Mislila sam da ako se ponašam kao kršćanka i izgledam tako, bit ću sretna. Ali raditi ispravnu stvar nije bilo dovoljno; trebala mi je promjena iznutra.
Djela apostolska 1:8 govori o primanju Božje sile da bismo bili Njegovi svjedoci. Možeš primijetiti da ne kaže ‘ponašati se’ kao svjedoci, nego ‘biti’ svjedoci.

Ponašati je drugačija stvar od biti. Izvana sam sjala, ali moj unutarnji život je bio olupina. Često bih znala eksplodirati i tada su svi mogli vidjeti da nisam baš ono što sam izgledala.

Hvala Bogu da sam došla do točke kad sam postala očajna za Božjim djelovanjem i postala svjesna da postoji puno više od onoga što sam ja iskusila u svom odnosu s Njim. Dok sam Mu vapila u molitvi za pomoć, On je dotaknuo moj život na snažan način i Duh Sveti koji se izlio mi je dao istinsku ljubav prema Bogu i Njegovoj Riječi kao nikad prije. Više se nisam pretvarala.

Potičem te – primi istu silu Duha Svetog. Neka te On povede iz izvanjske ka unutarnjoj promjeni.


Molitva

Duše Sveti, daj mi svoju moć da se mogu mijenjati izvana ka unutra. Želim voljeti i slijediti Tebe svim svojim srcem.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon