Čuvaj svoje srce slobodnim

Čuvaj svoje srce slobodnim

„I opusti nam duge naše kako i mi otpustismo dužnicima svojim!“ – Matej 6:12

Isus je često govorio o potrebi opraštanja drugima. Ako želimo živjeti u bliskom odnosu s Bogom, važno je da brzo oprostimo. Što brže oprostimo, lakše ćemo živjeti u miru. Tako rješavamo naše probleme prije nego što se ukorijene u našim emocijama. Kad gorčina ima duge i jake korijene u našem životu, teže je se riješiti.

Kad imamo nešto protiv neke osobe, naše misli, postupci i riječi ne štete drugoj osobi nego štete nama. Nepraštanje prema drugim ljudima neće njih promijeniti nego nas. Čini nas gorkima, ogorčenima, jadnima i teškima za bilo kakav odnos. Zamisli to ovako: kad želiš ostati u ljutnji, ljutnja je ta koja drži tebe

Neopraštanje je Sotonin varljiv način da nas drži u ropstvu. Želi da mislimo da ako vratimo nekom istom mjerom da će nas to zaštiti od povrede, ali ništa od toga nije istina. Nepraštanje te i dalje boli i sprečava da se približiš Bogu.

Ako te je netko povrijedio, ohrabrujem te da moliš da ti Bog da milost da oprostiš toj osobi. Od sada odluči sačuvati svoje srce i život od ove negativne, destruktivne emocije.


Zdrav emotivni život je jedino moguć kad otpuštamo gorčinu i nepraštanje.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon