Dar pravednosti

Dar pravednosti

„Ali nije samo za nj napisano: Uračuna mu se, [pravednost, prihvatljivost za Boga] nego i za nas kojima se ima uračunati, nama što vjerujemo [vjerujemo, pridržavamo se i oslanjamo] u Onoga koji od mrtvih uskrisi Isusa, Gospodina našega.“ – Rimljanima 4:23-24 prošireni prijevod

Jedno od prvih otkrivenja koje mi je Bog dao u Riječi bilo je o pravednosti. Pod ‘otkrivenjem’ mislim na nešto što razumiješ do te mjere da postaje dio tebe. Znanje nije samo u tvom umu, već je u tvom srcu. Uvjeren si u istinu.

Pravednost je Božji dar za nas. To nam je ‘dano i priznato’ zahvaljujući tome što vjerujemo u ono što je Bog učinio za nas po svom Sinu, Isusu Kristu. Isus, koji ne okusi grijeha Bog za nas grijehom učini da mi budemo pravednost Božja u njemu. (2. Korinćanima 5:21)

Đavo, iznad svega, ne želi da hodamo u stvarnosti u kojoj stojimo s Bogom. Želi da se osjećamo nesigurnima, posramljenima, krivima i osuđenima tako da se udaljimo od Boga umjesto da uživamo u bliskosti s Njim.

Isus želi da znamo da smo izmireni s Bogom zbog onoga što je učinio za nas. Želi da uživamo u Njemu i u životu s Njim. Primi dar Božjeg oprosta, milosrđa i izmirenja, i kreni na put slobode i radosti.


Možeš imati otkrivenje dara pravednosti meditirajući o Božjoj Riječi i vjerujući u ono što govori o tome tko si u Kristu.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon