Duh Sveti zna što treba učiniti

„No kada dođe on – Duh Istine – upućivat će vas u svu istinu; jer neće govoriti sam od sebe, nego će govoriti što čuje i navješćivat će vam ono što dolazi.“ – Ivan 16:13

Kad Bog pošalje svoga Duha da djeluje u životima ljudi, On osuđuje grijeh, a ne grešnika. Kroz Njegovu Riječ vidimo jasan dokaz Njegove ljubavi prema pojedincu i Njegovu želju da ih njeguje kako bi mogli ostaviti grijeh i nastaviti život prema Njegovom planu za njihov život. Nikada se ne trebamo plašiti dopustiti Bogu da nam pokaže i progovori u čemu griješimo.

Duh Sveti živi u nama. Njegov posao je voditi nas, učiti nas, pomoći nam u molitvi, utješiti nas, osvjedočiti nas o grijehu i voditi nas u ispunjenju Božjeg plana za naš život. Možemo vjerovati Duhu Svetom jer On točno zna što treba učiniti u našem životu i kada je pravo vrijeme za to. Mogli bismo reći da smo mi slomljeni, a On zna kako nas popraviti.

Sigurna sam da Duh Sveti radi i u tebi na nekim područjima tvog života baš kao što radi i u svima nama. Potičem te da Mu se podložiš potpuno jer On zna što čini i učinit će to točno kako treba. Ako nas ljudi pokušavaju popraviti ili mi pokušavamo popraviti sami sebe, često samo pogoršavamo stvari, ali Duh Sveti djeluje na tajnovite načine kako bi pokazao svoja čudesa. Možda nećemo uvijek razumjeti ili čak voljeti što On radi, ali konačni rezultat bit će sjajan. Opusti se, uživaj u danu i zahvali Bogu što On radi u tebi.

BOŽJA RIJEČ ZA TEBE DANAS: Pusti i prepusti Bogu.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon