Govori istinu o sebi

Govori istinu o sebi

„Doista, tvoje će te riječi opravdati i tvoje će te riječi osuditi.“ – Matej 12:37

Nikada nemoj misliti i izgovarati negativne riječi o samom sebi poput ‘nikad neću napraviti nešto ispravno, nikad se neću promijeniti; ružan sam, užasan i glup; tko bi mene volio?’

Matej 12:37 govori da će te riječi opravdati i tvoje će te riječi osuditi.

U Izrekama 23:7 stoji pisano: „Jer on je onakav kako o sebi misli.“ Drugim riječima, način na koji govoriš i misliš o sebi utječe na tvoj život. Trebaš govoriti dobre i pozitivne riječi o sebi (osobno ispovijedanje) temeljene na tome što Božja Riječ kaže o tebi i steći pouzdanje u identitet koji imaš u Kristu.

Na primjer: „Ja sam Božja pravednost u Kristu Isusu. Prihvaćen sam u Kristu. Bog me stvorio i oblikovao svojim rukama, a On nikada ne griješi.“

Volim započeti dan ispovijedanjem Božje Riječi. Možeš to raditi u vožnji ili čisteći kuću. Također te ohrabrujem da se pogledaš u ogledalo i objaviš naglas: „Bog me voli i prihvaća, pa tako i ja.“ Kad počneš govoriti pozitivne, pobožne istine o sebi, možeš uspjeti u onome tko jesi…na način kakvim te je Bog stvorio da budeš.


Molitva:

Bože, završio sam s izgovaranjem negativnih stvari o sebi. Objavljujem istinu da me Ti voliš i prihvaćaš. Mogu biti sve za što si me Ti stvorio.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon