Gunđanje je grijeh!

Gunđanje je grijeh!

Uđite s hvalama na vrata Njegova, u dvore Njegove s pjesmama, hvalite Ga, ime Mu slavite! —Psalam 100:4

U Efežanima 4:29, apostol Pavao nas poučava da ne koristimo ružne i prljave riječi. U početku nisam shvaćala da to podrazumijeva i prigovaranje, ali sam naučila da i prigovaranje i mrmljanje zagađuju naše živote.

Jednostavno rečeno, gunđanje je grijeh! Ono uzrokuje velike probleme i uništava radost onog tko sluša. Moramo se zapitati koliko brzo postanemo nestrpljivi i počnemo mrmljati kad se zaglavimo u prometu ili dok čekamo u redu u dućanu ili robnoj kući? Koliko brzo smo uočili i ukazali nedostatke našim prijateljima ili članovima obitelji?

Žalimo li se na naš posao kad bismo trebali biti zahvalni što ga imamo?

Najbolji protuotrov za gunđanje je zahvaljivanje. Ljudi koji su zahvalni se ne žale. Previše su zauzeti zahvalnošću za dobre stvari koje imaju da nemaju vremena primijetiti stvari na koje bi se mogli žaliti.

Biblija kaže da uđemo sa hvalama i slavljenjem u dvore Božje. To bi trebao biti naš svakodnevni cilj – život u zahvalnosti. Budimo zahvalni i pozitivni koliko god to možemo.

Prije nego što zaspiš, sjeti se za što sve bi trebao biti zahvalan. Neka to bude i prva stvar koju radiš ujutro.

Hvala Bogu na ’malim’ stvarima ili stvarima koje bi inače uzeo zdravo za gotovo: mjesto za parkiranje, buđenje na vrijeme, obrok, tvoja obitelj…

Nemoj se obeshrabriti ako zaboraviš na to, nemoj odustati. Drži se toga dok ne razviješ nove navike i počneš živjeti sa stavom zahvalnosti.

Zahvali Mu velikodušno. To će zasladiti tvoj odnos s Gospodinom.


Molitva

Bože, želim živjeti sa stavom zahvalnosti, počevši sada! Hvala Ti što me voliš i blagoslivljaš. Pomozi mi da vidim pozitivne stvari u životu tako da mogu biti zahvalan za njih.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon