Hodati u Božjoj naklonosti kao Isus

Hodati u Božjoj naklonosti kao Isus

„I Isus je napredovao u mudrosti i rastu i milosti pred Bogom i ljudima.“ – Luka 2:52

Isus je od djetinjstva hodao u natprirodnoj naklonosti pred Bogom i ljudima. U stvari, bio je toliko popularan da je teško pronalazio vrijeme biti sam i imati vrijeme sa svojim nebeskim Ocem. Čak i oni koji nisu vjerovali u Njega kao Sina Božjeg, prepoznali su da je On hodao u Božjoj naklonosti.

Kad su se stražari koje su farizeji poslali da uhvate Isusa vratili, rekli su: „Nikada nitko nije govorio tako kao ovaj čovjek!“ (Ivan 7:46) Do samoga kraja Njegovog života, čak i dok je visio na križu, ljudi su prepoznavali da je Bog bio s Njim (vidi Luka 23: 47-48).

Ta ista naklonost je i nama dostupna. Nikada ne smijemo zaboraviti da bez obzira što se događa, možemo imati naklonost, pred Bogom i drugim ljudima (vidi Luka 2:52). Ali, kao i za toliko dobrih stvari u životu, mi moramo staviti svoju vjeru u Boga i primiti to.

Stoga danas živi po vjeri pouzdano znajući da će ti Bog dati naklonost kakvu je Isus imao. Bez obzira na okolnosti u tvom životu, možeš vjerovati Bogu u Njegovu nadnaravnu naklonost.

Molitva:

Bože, znam da mi je na raspolaganju ista naklonost u kojoj je Isus hodao. Pomozi mi hodati u vjeri i Tvojoj naklonosti, pred Tobom i ljudima.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon