Imaš li ‘once’ za petama?

„I dogodi se poslije toga da sinovi Moabovi i sinovi Amonovi, a s njima i drugi uz Amonce, krenuše u vojnu na Jošafata.“ – 2 Ljetopisa 20:1

U današnjem stihu Moabci, Amonci i Menuiti su krenuli na kralja Jošafata i judejski narod. S druge strane, tu su bili i Jebusiti, Hetiti i Kananci koji su donosili nevolje Božjem narodu.

U današnje vrijeme to su strah – ositi, bolest – otiti, stres – iti, financijski problem – iti, nesigurnost – onci, čangrizavi susjedi – onci i tako dalje. Pitam se koji ‘onci’ tebe progone danas? Bez obzira o kakvima je riječ, možeš naučiti iz reakcije kralja Jošafata. On se prvo uplašio, ali ubrzo je učinio nešto drugo: odvojio se da bi tražio Gospodina. Odlučan čuti Božji glas, Jošafat je proglasio post po cijelom kraljevstvu. Bio mu je potreban bolji plan, a znao je da mu samo Bog može dati rješenje. Poput Jošafata, i mi bismo trebali razviti naviku trčati Bogu umjesto ljudima kad imamo problem. Trebali bismo tražiti savjet od Njega, a ne zavisiti o svojoj mudrosti i tuđem mišljenju.

Moramo se zapitati trčimo li ‘po telefon ili do trona milosti’ kad smo suočeni s problemima. Bog može upotrijebiti neku osobu da nas posavjetuje, ali uvijek na prvom mjestu moramo tražiti Njega. Čuti Božji glas je sjajan način u borbi protiv straha. Kad ga čujemo, vjera ispuni naša srca i otjera svaki strah. Jošafat je znao da mu je potreban Božji glas još prije nekoliko stoljeća, a danas i mi imamo istu potrebu. Obavezno traži Božje lice danas i slušaj Njegov glas.

BOŽJA RIJEČ ZA TEBE DANAS:

Traži od Boga da te zaštiti od ‘onaca’ u tvom životu.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon