Iskoristi svoje vrijeme maksimalno

Iskoristi svoje vrijeme maksimalno

„Prema tome, pomno pazite kako živite! Ne kao ludi, nego kao mudri [razumni i inteligentni ljudi]; iskorištavajte vrijeme [koristeći svaku priliku], jer su ovi dani zli.“ —Efežanima 5:15-16 (prošireni prijevod Biblije)

Vrijeme stvarno leti, zar ne? S druge strane, u nekim situacijama, može nam se činiti da vrijeme jako sporo prolazi! Bez obzira koliko brzo vrijeme protječe, svatko od nas će živjeti izvjestan broj godina. Imajući to na umu, želim te pitati što ti radiš sa svojim vremenom?

Vrijeme je dar od Boga! Svaki dan vidim koliko vremena Bog posvećuje nama da bismo postali ono što On želi da budemo. A onda, u Njegovom milosrđu i milosti, daje nam vremena da dođemo u slaganje s onim što On čini u našim životima kako bismo mogli iskusiti Njegovu dobrotu.

Dakle, zapitaj se: “Slažem li se s onim što Bog radi u meni ili se borim pokušavajući raditi stvari na svoj način?“

Budi uvjeren, ako se boriš s Bogom, samo gubiš svoje vrijeme, ali ako se slažeš s Njim, koristiš svoje vrijeme za velike stvari.

Zapamti, Bog je milostiv. On ti daje svoje vrijeme. Možda ponekad mislimo kako Mu baš dugo treba, a On u svojoj dobroti samo čeka da se uskladimo s onim što radi u nama. On je strpljiv i ne žuri. Naše opiranje samo odgađa naš napredak.

Možda je ovo pravo vrijeme da promijeniš način razmišljanja i počneš gledati naprijed na novi način – sa novom vizijom u životu, sa obnovljenom vjerom i povjerenjem u Onoga koji uvijek radi u nama  i uvijek za naše dobro.

Ohrabrujem te, vjeruj Bogu i radi na tome da dođeš u slaganje s onim što On radi u tvom životu. Dopusti da On definira tvoju svrhu. Znaj u svom srcu da ima velike planove i bez obzira koliko trebaš čekati, On te voli i u srcu uvijek ima ono najbolje za tebe.


Molitva

Bože, ne želim trošiti svoje vrijeme boreći se s Tobom. Želim provesti vrijeme u slaganju s Tvojim velikim djelima koja radiš u meni. Zahvaljujem Ti, što kad postanem nestrpljiv, Ti me uvijek podsjetiš da me voliš i da je Tvoje vrijeme uvijek najbolje.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon