Istinski izvor pouzdanja

Istinski izvor pouzdanja

„Jer mi smo obrezanje, mi koji u Duhu Božjemu obavljamo bogoslužje i dičimo se Kristom Isusom, a ne pouzdajemo se u tijelo.“ – Filipljanima 3:3

Najvažniji ključ za duhovno jačanje i sigurnost je otkrivanje pravog izvora pouzdanja.

U što danas vjeruješ? Je li to tvoj stupanj obrazovanja, tvoje društvo, količina novca koju imaš ili položaj na poslu – ili tvoja ukorijenjenost u Gospodinu? To su pitanja koja svaki vjernik treba postaviti ukoliko se želi približiti Bogu.

Ako svoje pouzdanje stavimo u svoje obrazovanje, svoj izgled, svoj položaj, darove, talente ili mišljenja drugih ljudi, završit ćemo razočarani i jadni zbog osjećaja nesigurnosti. Naš nebeski Otac nam govori: „Iako te ljudi ili stvari na kraju iznevjere, ja to nikada neću učiniti. Možeš staviti svoje pouzdanje i povjerenje u Mene.”

Potičem te da dođeš na mjesto gdje tvoje pouzdanje nije u tijelu ili stvarima ovoga svijeta, već u Kristu Isusu. On je jedini koji će te ojačati, uvijek stajati uz tebe i nikada te neće iznevjeriti.


Iskreno se preispitaj u što polažeš svoje pouzdanje, i ako je to bilo što drugo osim Boga, pokaj se (promijenite mišljenje na bolje) i budi spreman učiniti stvari drugačije.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon