Izaberi Božje standarde, a ne svjetske

Izaberi Božje standarde, a ne svjetske

„Blažen je čovjek koji ne hodi na vijeće bezbožničko i na putu grješnikā ne stoji i u zboru podrugljivaca ne sjedi.“ – Psalam 1:1

Život iznad moralnog propadanja društva uključuje izbore koje pravimo u našim razgovorima, načinom na koji se oblačimo, što čitamo i kakve filmove i emisije gledamo. Također, to ima veze i sa integritetom s kojim živimo u našem osobnom životu, u komunikaciji s drugim ljudima i u ponašanju u našim poslovima ili zanimanjima.

Kao kršćani moramo ohrabrivati jedni druge da živimo po Božjim standardima i odupirati se privlačnosti svijeta. Ovaj dobro poznati citat nam nudi dobre i praktične savjete: „Pazi na svoje misli jer one postaju riječi. Pazi na svoje riječi jer one postaju djela. Pazi na svoja djela jer ona postaju navike.“

Jedna od velikih Božjih darova čovječanstvu je slobodna volja u pravljenju izbora. Ako želimo uživati blagoslove koje Bog ima za nas, trebamo donositi odluke u skladu s Njegovom Riječi i koje su dosljedne s vrijednostima Njegove Riječi, a ne izbori koji odražavaju vrijednosti ovog svijeta.

Potičem te da doneseš odluku da ćeš služiti Bogu u cijelosti i staviti ga na prvo mjesto u svemu što radiš.

Molitva:

Bože, ne želim živjeti po svjetskim standardima. Stavljam Tebe na prvo mjesto u svom životu jer znam da su Tvoji putevi najbolji.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon