Jednostavno, daj si vrijeme

„Mojsije oslovi Jahvu: “Vidi, ti si meni rekao: ‘Povedi ovaj narod’, ali mi nisi objavio koga ćeš sa mnom poslati. Još si mi rekao: ‘Znam te po imenu, i ti uživaš moju blagonaklonost.“ – Izlazak 33:12

Kad provodiš vrijeme s Bogom, to se počne vidjeti. Postaješ smireniji, lako se slažeš, radosniji si i stabilan si u svakoj situaciji. Provesti kvalitetno vrijeme s Bogom je investicija koja donosi bogatu korist. Počinješ shvaćati što Mu se sviđa, a što Ga vrijeđa. Kao i kod svakog prijatelja, što više vremena provodiš s Bogom, to više postaješ poput Njega.

Vrijeme provedeno s Njim uzrokuje da postaješ osjetljiviji za ljubav koju On želi pokazati i tebi i drugima kroz tebe. Savjest te upozorava na Njegovu volju kad s nekim razgovaraš na način koji Njemu nije ugodan. Tvoje srce tuguje kad On tuguje, i zatim Mu kažeš u molitvi: „O, Bože, žao mi je. Molim Te, oprosti mi. Nisam te htio povrijediti.“ Nakon toga ćeš imati želju ispričati se osobi koju si vjerojatno povrijedio i otkrit ćeš da rečenica ‘oprosti što sam te povrijedio’ i nije bila toliko komplicirana i teška.

Mojsije je uživao u dubokoj bliskosti s Bogom i želio je da Bog blagoslovi Njegov narod. Kad je Bog rekao Mojsiju da uživa blagonaklonost u Njegovim očima (vidi Izlazak 33:12), Mojsije je shvatio da može tražiti od Boga što god poželi u svom srcu. Tražio je poznavati Boga još više i da On blagoslovi svoj narod za koji je bio odgovoran voditi ga. Mogao je vidjeti Boga kako izvršava najveličanstvenija čuda u povijesti, ali ono što je najviše želio je poznavati Boga još dublje.

Molim da poznavanje Boga bude želja tvog srca baš kao što je to bilo i za Mojsija. Možeš Ga poznavati i čuti Njegov glas onoliko jasno i točno koliko to želiš. Potrebno je samo provoditi vrijeme s Njim.

BOŽJA RIJEČ ZA TEBE DANAS: Bog nema favorite, ali On ima bliskost.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon