Kada Ga najviše trebamo

Kada Ga najviše trebamo

„Uzdaj se u Jahvu svim srcem i ne oslanjaj se na vlastiti razbor. Misli na Nj na svim svojim putovima i On će ispraviti tvoje staze.“ – Izreke 3:5-6

Mnogo puta kažemo da vjerujemo Bogu, ali iznutra još uvijek imamo duboko usađene strahove da nam On neće uspjeti pomoći kada nam je najpotrebniji. Stoga lažno pretpostavljamo da ako nastavimo razmišljati o problemu i dovoljno se brinemo, moći ćemo ga nekako riješiti u slučaju ako se Bog ne pojavi i učini nešto u vrijeme kad smo mi zamislili.

Problem s tim stavom je što nas približava našim problemima, a ne približava nas Bogu. Međutim, kad odlučimo vjerovati da je Bog u kontroli i da će riješiti bilo koju situaciju u kojoj se nađemo, mi se približavamo Bogu i naši se problemi ipak ne čine tako zabrinjavajućim.

Vjera u Boga spriječit će te od pretjeranog razmišljanja i pokušavanja shvatiti stvari na koje još uvijek nemaš odgovore. Kad se nađeš u preplavljujućim okolnostima, nemoj slušati taj mučni glas iznutra i pitati se: Što ćeš učiniti? Što ćeš napraviti? Samo podsjeti sebe da ćeš vjerovati Bogu i On će ti pokazati što da radiš…ako uopće i trebaš nešto uraditi.


Čuvaj svoj mir, ostani u počinku i Bog će se boriti za tebe.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon